Árulkodó jelzések

Egyes HR-es ismerőseim azt állítják, hogy amikor valaki hirtelen elkezdi rendbe rakni a korábban elhanyagolt LinkedIn profilját, akkor biztosan munkahelyváltásra készül. Veszélyes jelek. Biztos van benne valami, de mi van akkor, ha valaki egyszerűen csak úgy dönt, hogy kell neki egy rendes  LinkedIn profil? (Az erős profil az alapja a személyesmárka-építésnek, a közösségi értékesítésnek és más linkedines aktivitásoknak is.) Semmiképen nem jó, ha profilodon végzett minden változásról értesítést kap az összes ismerősöd.

Szerencsére (néhány év működés után) ezt a LinkedIn is felismerte és a profilszerkesztő (Edit profile) oldal jobb hasábjában elhelyezett egy kapcsolót. Ha ezt NO állásba helyeztük, akkor a profil változásairól nem kaptak értesítést hálózatunk tagjai

Hol a kapcsoló?

Az év elejével radikálisan átalakult a LinkedIn és ezzel együtt eltűnt az előbb említett YES/NO gomb is. Bevallom, először rosszhiszeműen azt feltételeztem, hogy a LinkedIn (sok más hasznos funkcióval együtt) ezt is megszüntette, vagy a fizetős szolgáltatásokba költöztette, de szerencsére szó sincs ilyesmiről. A kapcsoló megmaradt, csak máshonnan érhető el.

Központi megoldás

Ha a profilod alaposabb átalakítására készülsz, akkor célszerű ezt a megoldást választani. (Olyan ez, mint mikor egy nagyobb vízszerelési munka előtt elzárod a vízóra előtt a főcsapot.)

  1. A LinkedIn főmenüjében menj a Me menüpontra.
  2. A lenyíló menüből válaszd a Privacy & Settings menüpontot
  3. Itt kövesd a Privacy > Profile privacy > Sharing profile edits irányt és már helyben is vagy!
  4. Állítsd a kapcsolót NO állásba

Fontos, hogy a profilod rendbehozatala után ne felejtsd el a kapcsolót visszaállítani YES állásba, hiszen hálózatodat tudatni kell a valódi változásokról (új munkahely, új pozíció stb.)

Helyi megoldás

Ha valamilyen új adatot (új munkahely, új, projekt, új publikáció, új szakmai szervezet stb) viszel fel a profilodra, a megnyíló adatlap alján ott lesz a Yes,update my network / No, don’t update my network (értesítsd/ne értesítsd a hálózatom) kapcsoló.

Ez felülírja a központi beállítást, így hiába van az YES állásban, itt letilthatod, hogy a LinkedIn az éppen felvitt változásról értesítéseket küldjön szét.

Nem minden rossz, ami új

Sokan, sokat panaszkodnak az átalakított LinkedInre.  Csigalassú az oldalak betöltése, valóban hiányzik néhány lespórolt, vagy a fizetős részre átvitt funkció, akadnak navigációs hibák is de sok felület – köztük a profil is – logikusabb lett.

A LinkedIn soha nem kész megoldásokkal rukkol ki. Csinál egy működő, de messze nem tökéletes felületet, azután hónapokig javítgat rajta, hozzáad ezt-azt. Ezt éljük meg most is. Fél év múlva más lesz a LinkedIn, mint amit most használunk. Csak addig bírjuk valahogy ki!

Tudj meg többet a LinkedInről, kapd meg az elsők között az Üzleti Linkedin moduláris kézikönyvet.  Iratkozz fel és értesítést küldök a könyv megjelenéséről. Minden feliratkozó egy modult kap ajándékba!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s